Armata nu confirmă ce zice campioana de la pentatlon modern

0

sursa foto: Franck Séguin/ L'Equipe.

Apreciază acest articol

Armata franceză afirmă că nu a primit nicio semnalare în legătură cu vreo maladie asemănătoare cu Covid-19 din partea sportivilor militari francezi, la revenirea acestora de la Jocurile Militare Mondiale de vară care au avut loc în octombrie 2019 la Wuhan. Reacția vine după afirmaţiile unei sportive franceze, care a apreciat că ar fi fost contaminată cu ocazia acestei competiţii.

Campioana mondială la pentatlon modern Elodie Clouvel (31 ani) a afirmase, într-un interviu acordat recent, că a contractat fără îndoială noul coronavirus cu ocazia acestor Jocuri, organizate în oraşul din China care s-a dovedit apoi a fi epicentrul pandemiei mondiale.

Clouvel a susţinut că şi alţi sportivi s-au reîntors bolnavi din China. Ba chiar afirmă că s-a aflat „recent” în contact cu un medic militar care nu a exclus o contaminare cu Covid-19.

„Nu au existat, în cadrul delegaţiei franceze la Jocurile Militare Mondiale, cazuri declarate de gripă la Serviciul de sănătate al armatei sau spitalizări în timpul şi la revenirea de la JMM, care ar fi putut semăna, ulterior, cu cazurile de Covid-19”, a reacţionat Armata franceză, care nu precizează dacă tânăra sportivă a fost sau nu în contact cu medici militari pentru a fi testată sau dacă simptomele sale de la vreme respectivă au fost comparate cu cele ale noului coronavirus.

„Delegaţia franceză a beneficiat de o supraveghere medicală, înainte şi în timpul Jocurilor, din partea unei echipe medicale dedicate, compusă din aproape 20 de persoane”, a subliniat ministerul francez al Apărării, reamintind că, „în timp ce Jocurile Mondiale Militare de vară s-au desfăşurat între 18 şi 27 octombrie 2019, la Wuhan, în China, epidemia legată de Covid-19 nu era cunoscută la momentul respectiv”, iar „primul caz de Covid-19 a fost raportat de China la OMS abia pe 31 decembrie 2019”.

Ministerul francez al Apărării a precizat, totodată, că în acest moment, după cunoştinţele sale, „nicio altă ţară care a avut reprezentanţi la Jocurile Militare Mondiale de la Wuhan nu a raportat astfel de cazuri” de infectare cu Covid-19.

Armata României a participat cu o delegaţie formată din 80 de sportivi şi 28 de antrenori, personal medical şi staff tehnic la Jocurile Mondiale Militare, organizate de Consiliul Internaţional al Sportului Militar (CISM), în capitala provinciei Hubei, Wuhan.

Cine au fost atleții din România care au participat la Mondialele Militare aflați de aici.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *